test
spot_img
spot_img

Boost Bank sedia untuk dilancarkan

spot_img

Boost Bank kini membuka pendaftaran untuk perkhidmatan perbankan digitalnya yang akan bermula tidak lama lagi, menjemput bakal pengguna untuk mendaftar dan menjadi antara yang pertama menikmati tawarannya semasa pelancaran.

Pihak yang berminat hanya perlu memberikan nama, nombor telefon dan alamat e-mel mereka untuk disaring.

Boost Bank baru-baru ini telah menjalani fasa ujian alpha dengan pekerja dalaman, keluarga, rakan mereka dan sekumpulan pelanggan terpilih, bertujuan untuk memperhalusi pengalaman pengguna dan penawaran produk.

- Advertisement -

Selepas pelancarannya, Boost Bank akan memperkenalkan pelbagai tawaran termasuk akaun simpanan standard, ciri Savings Jars untuk membantu pelanggan menyimpan untuk matlamat tertentu dan kad debit dengan faedah dan ganjaran eksklusif.

Konsortium Bank Digital Boost-RHB telah diberi lesen secara rasmi oleh Bank Negara Malaysia (BNM) dan Kementerian Kewangan (MOF) untuk memulakan operasi pada 15 Januari 2024.

Boost memegang 60% kepentingan dan RHB baki 40% dalam konsortium itu, yang merupakan antara lima penerima lesen perbankan digital baharu yang diumumkan oleh BNM pada April 2022.

- Advertisement -

Walaupun pada mulanya dijadualkan untuk pelancaran awal Mei, pelancaran awam Boost Bank telah ditangguhkan.

Bank digital itu berada di bawah pimpinan Fozia Amanulla, yang baru dilantik sebagai CEO.

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

comments

Muat turun applikasi Berita Tular di Apple Store atau Google Play sekarang


Dapatkan informasi terkini di emel anda. Langgan secara percuma.

Terkini

spot_img
spot_img