spot_img
spot_img

Kerajaan labur RM62 juta dalam Gloria Jean’s Coffeas

spot_img

KUALA LUMPUR: Kementerian Pembangunan Usahawan dan Koperasi melalui Perbadanan Nasional Bhd (Pernas) dan syarikat milik penuh Pernas, Malaysia International Franchise Sdn Bhd (MyFranchise) akan melabur RM62 juta untuk menambah 50 cawangan Gloria Jean’s Coffees dan 100 cawangan 1901 Frankfurters bermula tahun ini sehingga 2029.

Menterinya Datuk Ewon Benedick berkata langkah itu bagi memastikan ekosistem keusahawanan francais di negara ini terus berkembang dengan lebih teratur dan tersusun selaras dengan Dasar Pembangunan Usahawan Francais Negara 2030 (D-PUF 2030) yang sedang dimuktamadkan.

Beliau berkata dengan unjuran jumlah pulangan jualan RM1.8 juta setahun untuk Gloria Jean’s Coffees dan RM600,000 setahun untuk 1901 Frankfurters, ia akan mewujudkan sehingga 900 peluang pekerjaan dalam tempoh lima tahun.

- Advertisement -

“Ia membuka lebih banyak peluang dan meningkatkan potensi keusahawanan di Malaysia, dengan nilai sasaran jualan francais sebanyak RM100 bilion menjelang 2030.

“Saya berharap ini menjadi titik permulaan penting dalam mencetus minat masyarakat terhadap keusahawanan francais, sekali gus menyumbang ke arah pencapaian aspirasi Kerajaan Madani dalam usaha meningkatkan kualiti hidup dan ekonomi negara,” katanya ketika merasmikan pelancaran itu di ‘Flagship Store’ 1901 Frankfurters dan Gloria Jean’s Coffees di Menara Pernas di sini hari ini.

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

comments

Muat turun applikasi Berita Tular di Apple Store atau Google Play sekarang


Dapatkan informasi terkini di emel anda. Langgan secara percuma.

Terkini

spot_img
spot_img