spot_img
spot_img

Jendela Biz penyelesaian lengkap bisnes dan online digital anda

spot_img

Kemunculan platform digital lengkap Jendela Biz menjadi pemacu dalam mentransformasikan landskap perniagaan di Malaysia, seterusnya mendorong pengembangan dan pertumbuhan usahawan dan pemilik perniagaan tempatan.

Transformasi itu dilihat amat penting memandangkan Perusahaan Mikro, Kecil dan Sederhana (PMKS) memainkan peranan penting dalam menjana ekonomi negara.

Peranan PMKS ternyata sejajar dengan matlamat yang ditetapkan oleh Kementerian Ekonomi untuk meningkatkan sumbangan KDNK PMKS kepada 41% menjelang tahun 2025.

 

- Advertisement -

Justeru, pemilik perniagaan Malaysia akan mendapat manfaat yang besar daripada platform digital lengkap oleh Jendela Biz yang dipermudahkan dalam membantu menjadikan operasi perniagaan lebih mudah sambil membuka peluang tanpa batasan.

Apakah cabaran yang selalu dihadapi peniaga ?

Di sebalik cabaran yang sering dihadapi pemilik perniagaan seperti kekangan kewangan dan persaingan pasaran, ada isu yang mungkin dianggap remeh oleh peniaga tetapi boleh menyebabkan kerugian jika tidak ditangani seperti pelanggan perlu membayar secara manual akibat tiada payment gateway yang tersedia. Ini memakan masa, boleh mengubah fikiran pembeli dan boleh menyebabkan berlakunya kesilapan.

- Advertisement -

Peniaga juga dilihat sentiasa menyalin dan mengesahkan nombor akaun yang panjang berkali-kali dengan pembeli, sekali gus meningkatkan risiko berlakunya kesilapan, selain langkah ini dianggap membuang masa.

Selain itu, isu berkaitan jumlah pembayaran yang salah dan kesilapan pelanggan boleh meningkatkan cabaran peniaga.

Kesalahan mungkin wujud daripada pelanggan yang tersilap menaip atau salah mengira jumlah pembayaran, seterusnya menyebabkan berlaku percanggahan pembayaran serta potensi kerugian kewangan.

Tambahan pula, kemasukan data secara manual oleh peniaga juga boleh menyebabkan berlakunya kesilapan, sekali gus merumitkan lagi urus niaga kewangan.

Ketiadaan sistem penjejak pesanan (order history) yang mantap akan menimbulkan cabaran yang ketara kepada peniaga. Tanpa mekanisme penjejak yang tepat, pemantauan status pesanan akan menjadi sukar, di mana ia berpotensi mengakibatkan kelewatan, kekeliruan dan ketidakpuasan hati pelanggan.

Bagaimana platform lengkap digital Jendela Biz membantu ?

Kemunculan penyelesaian digital membolehkan peniaga menyelaras operasi perniagaan dengan lebih cekap.

Fungsi digital yang dipermudahkan ini mengurangkan kerja pentadbiran serta menjimatkan masa dan kos. Dengan mengautomasikan tugas manual seperti kemasukan data, peniaga dapat meningkatkan kecekapan operasi, mengurangkan kesilapan dan mempercepatkan aspek mengambil pesanan.

Ini bukan sahaja meminimumkan risiko kesilapan manusia tetapi juga memastikan transaksi kewangan lebih tepat.

Platform lengkap digital Jendela Biz menawarkan rangkaian fungsi digital komprehensif yang direka untuk mengoptimumkan operasi perniagaan dan meningkatkan kecekapan.

ia telah termasuk dengan Payment Gateway , serta pilihan untuk memiliki e-wallet  dan pembayaran melalui QR Code  telah mentakrifkan semula cara perniagaan membuat dan menerima pembayaran dalam landskap perniagaan moden.

Fungsi berkuasa ini menyelaraskan urus niaga kewangan, meningkatkan keselamatan dan meningkatkan kecekapan keseluruhan PMKS. Peniaga tidak perlu lagi menggaji atau mempunyai staff pakar dalam teknologi maklumat yang akan meningkatkan kos mereka, tetapi dengan harga yang rendah, Jendela Biz menyediakan semua untuk mereka.

Bahagian Order History menawarkan keterlihatan masa nyata ke dalam status pembayaran dan proses pesanan yang telah dipenuhi, yang mana memudahkan pemantauan urus niaga dari mula hingga berjaya disiapkan.

Platform digital Jendela Biz ini akan memperkasakan pemilik perniagaan dengan mengutamakan pertumbuhan, menjadikan perniagaan lebih automatik, malah bukan hanya meningkatkan skalabiliti dan fleksibiliti perniagaan, tetapi melengkapkan pemilik dengan alatan yang diperlukan untuk mengendalikan jumlah transaksi yang meningkat dan permintaan yang berkembang pesat.

Penyelesaian ini menyediakan pengalaman sempurna dan bermanfaat untuk anda dan pelanggan anda.

Penggunaan ciri-ciri yang ditawarkan ini membolehkan pemilik perniagaan meneroka tahap kecekapan dan produktiviti baharu, seterusnya meletakkan diri mereka ke arah kejayaan yang mampan dalam pasaran hari ini tanpa halangan !

Transform perniagaan anda ke digital hari ini dengan platform Jendela Biz

 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

comments

Muat turun applikasi Berita Tular di Apple Store atau Google Play sekarang


Dapatkan informasi terkini di emel anda. Langgan secara percuma.

Terkini

spot_img
spot_img