test
spot_img
spot_img

Ryan Reynolds bukan sahaja pak lawak, tetapi usahawan berjaya

spot_img

Bintang Dead Pool dan aktor A list Hollywood, Ryan Reynolds telah berjaya memperoleh keuntungan dari hasil perniagaan berbilion dolar pertamanya.

Kini Ryan tidak perlu lagi bersusah payah untuk berlakon atau pakai baju ketat Dead Pool, atau tanpa tekanan dia boleh menetapkan sasarannya untuk memenangi Oscar.

- Advertisement -

(Watak hero lucu Dead Pool lakonan Ryan Reynolds)

Atau dia boleh mencari pantai yang tenang dan bersara bersama isterinya, aktres jelita Blake Lively. Ini boleh menjadi kenyataan sebab firma wayarles yang dia membeli sahamnya dulu telah dibeli oleh T-Mobile.

Pelakon itu adalah pelabur minoriti dalam Mint Mobile, dan harga pembelian perjanjian raksasa ini ialah $1.35 bilion. T-Mobile membayar 39% secara tunai dan selebihnya dalam bentuk stok.

- Advertisement -

Jadi, berapa banyak yang Reynolds terima ? Itu masih belum dilaporkan; bagaimanapun, sumber dari Hollywood ialah dia memiliki antara 20-25 peratus daripada Mint Mobile. Bermakna Ryan akan menerima sembilan angka (ratusan juta dolar) !

“Mint Mobile ialah tawaran terbaik dalam wayarles dan berita hari ini hanya meningkatkan keupayaan kami untuk menyampaikan (servis) kepada pelanggan kami. Kami sangat gembira T-Mobile berjaya menang bidaan saat akhir yang agresif daripada ibu saya Tammy Reynolds kerana kami percaya kecemerlangan rangkaian 5G mereka akan memberikan kesesuaian strategik yang lebih baik daripada kemahiran mahjong ibu saya yang sedikit. Saya sangat berbangga dengan seluruh pasukan Mint dan sangat teruja dengan apa yang akan datang,” kata Ryan. Dia masih menganggap dirinya seorang pelawak – dan itu tidak salah.

Inilah kejayaan — pesta untuk diraikan. Ryan Reynolds masih perlu melakukan sedikit kerja untuk pemilik baharu — supaya perjanjian kreatifnya dengan Mint kekal utuh.

Owh .. Bukan ini, sentuhan perniagaannya bukan baru berjaya. Sebelum ini, Diageo membeli syarikat Aviation Ginnya dua tahun lalu dengan harga $610 juta!

(Jenama minuman keras Ryan juga menarik minat pelabur untuk membelinya – terima kasih ke atas status selebriti Hollywoodnya )

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

comments

Muat turun applikasi Berita Tular di Apple Store atau Google Play sekarang


Dapatkan informasi terkini di emel anda. Langgan secara percuma.

Terkini

spot_img
spot_img