test
spot_img
spot_img

Kini ada pembiayaan umrah AmBank Islamic

spot_img

PETALING JAYA: EMRAZ Travel & Tours (EMRAZ), sebuah agensi pelancongan dan pengendali umrah dan haji menyasarkan sebanyak 12,000 jemaah bakal menggunakan pakej pembiayaan umrah patuh syariah yang diperkenalkan melalui kerjasama strategik dengan AmBank Islamic, tahun ini.

Ketua Pegawai Eksekutif EMRAZ, Datuk Dr. Zulkarnain Endut berkata, tahun lalu, EMRAZ telah menerbangkan lebih 30,000 jemaah umrah ke Tanah Suci dan jumlahnya dijangka meningkat kepada lebih 41,000 jemaah tahun ini.

“Kerjasama dengan AmBank Islamic ini selari dengan kempen #EMRAZuntuksemua yang berhasrat membantu lebih ramai umat Islam dapat berkunjung ke Tanah Suci terutamanya ketika berlaku peningkatan kos tambang penerbangan dan hotel.

- Advertisement -

”Kami berharap kerjasama ini dapat mengurangkan beban kewangan bakal jemaah bagi menunaikan umrah dengan adanya pembiayaan yang mudah dan menyenangkan,” katanya selepas Majlis Pelancaran dan Memeterai MoU Pembiayaan Umrah AmBank Islamic dan EMRAZ Travel & Tour di sini, hari ini.

Turut hadir, Ketua Pegawai Eksekutif AmBank Islamic, Eqhwan Mokhzanee Muhammad dan Ketua Pegawai Operasi EMRAZ, Shahrul Izuan.

- Advertisement -

 

Pakej pembiayaan itu merupakan antara usaha menambah baik produk dan perkhidmatan EMRAZ yang berhasrat muncul sebagai syarikat agensi pelancongan terkemuka di Malaysia.

“Jika sebelum ini peluang mereka menunaikan umrah agak sukar kerana terpaksa terlebih dahulu mengumpul sejumlah wang, namun dengan adanya pembiayaan ini, ia sedikit sebanyak dapat meringankan beban tersebut,” jelasnya.

Di bawah kerjasama pakej pembiayaan yang ditawarkan melalui EMRAZ, mereka yang berminat boleh memohon tawaran Pembiayaan Peribadi Islam AmBank sehingga RM250,000 dengan tempoh fleksibel sehingga 10 tahun selain menjadi pelanggan Kad Kredit-i AmBank Baharu akan menikmati kadar sifar peratus yang menarik (pelan Ansuran QuickCash) untuk pengeluaran pertama sebanyak RM15,000.

EMRAZ menawarkan pakej umrah serendah RM5,990 hingga ke pelbagai pakej yang boleh diubah suai mengikut kehendak dan keperluan pelanggan bakal jemaah yang ingin menunaikan ibadah tersebut.

Tambah Zulkarnain, pihaknya akan terus menerokai peluang-peluang untuk memperkenalkan produk dan perkhidmatan terbaharu yang dapat memberikan manfaat kepada pelanggan sedia ada dan menarik lebih ramai pelanggan. – UTUSAN

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

comments

Muat turun applikasi Berita Tular di Apple Store atau Google Play sekarang


Dapatkan informasi terkini di emel anda. Langgan secara percuma.

Terkini

spot_img
spot_img