spot_img
spot_img

Nexgram tawar servis saringan Covid19 kepada pekerja asing sebelum masuk

KUALA LUMPUR (9 Mac): Penyedia peranti perubatan Nexgram Holdings Bhd akan menawarkan perkhidmatan seperti saringan Covid-19 dan pemprosesan sampel kepada semua ahli berdaftar Persatuan Agensi Pekerjaan Malaysia (PAPA).

Kumpulan itu, melalui anak syarikatnya Associate Partners Laboratories Sdn Bhd (APLSB) — yang menyediakan ujian makmal perubatan dan perkhidmatan analisis, serta penyelidikan bioteknologi dan pembangunan eksperimen — telah menandatangani memorandum persefahaman (MoU) dengan PAPA.

Ini termasuk menguruskan proses pelepasan pekerja asing dari lapangan terbang; mengawasi proses ketibaan pekerja asing di mana-mana lapangan terbang Malaysia, termasuk menyediakan perkhidmatan pengangkutan dari lapangan terbang ke pusat kuarantin; dan menguruskan proses daftar masuk dan keluar dari pusat kuarantin di Malaysia, termasuk proses penyerahan pekerja asing ini kepada majikan atau agensi yang diberi kuasa masing-masing.

- Advertisement -

Nexgram berkata dalam pemfailan bursa saham pada hari Rabu (9 Mac) bahawa NMED Bioscience Sdn Bhd ialah pemegang saham APLSB dan memegang 100% kepentingan dalam syarikat itu.

comments

Terkini

spot_img
spot_img