spot_img
spot_img

MR DIY buka lagi 35 cawangan baru

KUALA LUMPUR: MR DIY Group (M) Bhd (MR DIY) akan membuka 35 kedai baru di tujuh buah negeri bulan depan, menjadikan jumlah keseluruhan kedai itu di seluruh negara menjadi 830 buah.

Dalam satu kenyataan hari ini, peruncit pembaikan rumah itu mengatakan bahawa kedai baru terdiri daripada 14 MR DIY, tiga MR DIY Express, enam MR TOY dan 12 MR DOLLAR.

Naib presiden pemasaran Andy Chin berkata, kedai baru itu akan membolehkan lebih banyak pelanggan membeli di MR DIY dengan lebih mudah dan seterusnya mendorong pertumbuhan perniagaan kumpulan itu.

- Advertisement -

“Kami menyedari bahawa corak pembelian telah berubah, pengguna berbelanja lebih dekat dengan rumah dan juga mencari kedai yang dapat memenuhi keperluan mereka untuk pelbagai jenis produk. Ini merupakan sesuatu yang kami lakukan dengan baik dengan 830 kedai kami dan hampir 20,000 jenis produk,” katanya.

Dia menambah bahawa tiga kedai MR DIY Express baru akan menjadi perhatian khusus bagi mereka di kawasan luar bandar kerana format kedai baru ini direka khas untuk lokasi yang berkepadatan tinggi dan kepada masyarakat luar bandar.

Saiz antara 2.000 kaki persegi hingga 3.000 kaki persegi, Chin mengatakan bahawa kedai-kedai tersebut dilengkapi dengan barang keperluan harian yang diperlukan oleh masyarakat setempat.

- Advertisement -

“Kami menggunakan analisis data untuk mengenal pasti trend pembelian di lokasi yang berbeza, dan kemudian ikut dengan sewajarnya untuk memastikan pelanggan menikmati format runcit moden kami yang relevan dan berguna,” katanya.

comments

Terkini

spot_img
spot_img