TERKINI
Bisnes

BestRide ambil, hantar dan kembali atau semua urusan

January 30, 2021 2:04 pm –

30 Januari, Sabtu – BestRide telah melancarkan operasi pengurusan lojistik yang fokus bagi memenuhi kehendak individu dan juga PKS – Perusahaan Kecil dan Sederhana sejak sebulan lalu.

Menurut Pengarah Urusan Operasi, Razwan Ikmal Rusli, walaupun di dalam peringkat pengenalan kepada rakan niaga yang sedia ada sekarang, tempahan aturan lojistik meningkat dari hari ke hari.

Razwan bersama pasukan teknikal BestRide

“Kami memulakan dengan cara yang mudah iaitu melalu web yang ringkas. Aplikasi juga telah dibangunkan, tetapi akan dilancarkan kemudian jika ada permintaan dan keperluan. Setakat ini pelanggan amat mudah menggunakan web www.bestride.my yang ringan dan cepat untuk layari. Objektif utama syarikat ialah urusan pelanggan tiba tepat lokasi dan waktu”, ujar beliau.

BestRide mengambil tempahan pelanggan di sekitar Lembah Klang, Cyberjaya, Putrajaya dan Johor Bahru. Pasukan penghantaran adalah dari pasukan sepenuh masa syarikat yang professional dan terlatih.

“BestRide juga membuka peluang kepada mereka yang ingin menjadi sebahagian dari pasukan penghantar secara separuh masa, di mana perkongsian 60% penghantar dan 40% syarikat akan diberikan. Ia sangat baik sama ada bagi mereka yang menunggang motosikal atau urusan yang memerlukan kereta atau van”, tambah Razwan.

BestRide adalah anak syarikat BestPay Solution Sdn Bhd yang merupakan syarikat Teknologi Kewangan (Fintech)

comments



Comments

Artikel Secara Terus

Dapatkan berita dan informasi terkini secara terus ke email anda.
wa

[covid-data]
covid