TERKINI
BERITA Politik

‘Saya tidak akan bubar DUN’ – Ahmad Faizal

December 4, 2020 5:49 pm – zul
IPOH: Datuk Seri Ahmad Faizal Azumu berkata beliau tidak akan mengusulkan pembubaran Dewan Undangan Negeri (DUN) apabila beliau menghadap Sultan Perak Sultan Nazrin Shah bagi menyembah maklum kedudukan semasa kerajaan negeri Perak di bawah Perikatan Nasional (PN).
Katanya beliau lebih mengutamakan kepentingan rakyat ketika negara sedang mendepani pandemik COVID-19 berbanding kedudukannya selepas gagal mendapat sokongan majoriti ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) dalam usul keyakinan terhadapnya selaku Menteri Besar Perak pada persidangan DUN pagi tadi.
“Bila saya menghadap Sultan, saya boleh menyembah agar Dewan (DUN) dibubarkan, (namun) adakah itu yang kita mahu? Sama sekali tidak, (kerana) keadaan (sekarang) tidak kondusif untuk pilihan raya. Jadi apa yang saya harus lakukan?
“Saya perlu akur dan beri sokongan kepada sesiapa sahaja yang Tuanku pilih sebagai menteri besar dan mengutamakan kepentingan rakyat,” katanya pada sidang media selepas merasmikan majlis penyampaian Surat Kelulusan Projek Masjid dan Surau di negeri Perak di Bangunan Perak Darul Ridzuan, di sini hari ini.
Katanya, beliau berusaha melakukan yang terbaik semasa diberi amanah menjadi menteri besar “dan apabila tiba masa seperti sekarang, saya terima dengan baik.”
“Saya harap ramai dapat terima keadaan ini, ini bukan tentang kita tapi tentang kita nak bagi perkhidmatan,” tambahnya lagi.
Sumber-AWANI

commentsComments

Artikel Secara Terus

Dapatkan berita dan informasi terkini secara terus ke email anda.
wa

[covid-data]
covid