spot_img
spot_img

100% Kerusi Di Kelantan-PAS

spot_img

SHAH ALAM – Pas memaklumkan bahawa parti Islam itu akan bertanding 100 peratus di semua kerusi di Kelantan dalam PRU14 akan datang.

Timbalan Mursyidul Am Pas, Datuk Ahmad Yakob berkata, bagi kerusi PKR di Kelantan pula, pihaknya akan meneliti terlebih dahulu sebelum membuat sebarang keputusan mengenai perkara tersebut.

“Pas akan bertanding di semua kerusi yang pernah ditandinginya sebelum ini dan untuk kerusi PKR, kita akan lihat dulu sama ada ingin letak calon atau pun tidak,” katanya selepas Program Ihya’ Ramadhan Bersama Anak Perantauan Kelantan, malam tadi.

- Advertisement -

Ketika diminta mengulas mengenai kedudukan Adun Neggiri, Datuk Mat Yusoff Abdul Ghani, Ahmad Yakob memaklumkan bahawa pihak berkenaan telah hilang kelayakan sebagai Adun selepas diisytiharkan muflis.

Menurut beliau, mengikut kebiasaannya, Pilihan Raya Kecil (PRK) tidak akan diadakan selepas tempoh tiga tahun.

“Buat masa ini tak ada apa-apa perkembangan kerana beliau sudah tidak layak menjadi Adun berikutan didapati muflis,” katanya.

- Advertisement -

Dalam pada itu, mengulas mengenai PRK Pujut, Ahmad Yaakob memaklumkan bahawa pihaknya akan merujuk kepada Jawatankuasa Kerja Pas Pusat bagi membuat keputusan sama ada ingin bertanding ataupun tidak.

Tambah beliau, buat masa ini tiada sebarang keputusan khususnya melibatkan calon yang akan bertanding dalam PRK Pujut.

“Jawatankuasa Pas Pusat pun belum lagi mesyuarat dan kita serahkan kepada mereka untuk tentukan,” katanya.

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

comments

Muat turun applikasi Berita Tular di Apple Store atau Google Play sekarang


Dapatkan informasi terkini di emel anda. Langgan secara percuma.

Terkini

spot_img
spot_img