test
spot_img
spot_img

Tahu Tak Apa Nama dan Fungsi Lekuk Atas Bibir Ni?

spot_img

Rata-rata dari kita tahu tak apa fungsi lekuk yang dekat atas bibir kita tu atau nama saintifiknya filtrum? Semua manusia mempunyai lekuk tersebut. Tak percaya pergi tengok dekat cermin. Hehehe

Menurut sains, filtrum sebenarnya berfungsi menyalurkan wap air dari mulut ke hidung untuk memastikan dalam hidung tidak kering. Selain tu, fungsi filtrum juga adalah mencantikkan senyuman kita. Cuba korang bayangkan kalau kita takde lekuk atas bibir tu. Peliknya!

Sebabnya, jika kita takde lekuk tersebut, mulut kita akan kelihatan lebih besar dan rahang akan kelihatan menonjol ke depan yang boleh buatkan wajah kelihatan aneh. Apa yang pasti, ternyata Tuhan mencipta manusia dengan sangat sempurna.

- Advertisement -

Sumber: Hanasuva

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

comments

Muat turun applikasi Berita Tular di Apple Store atau Google Play sekarang


Dapatkan informasi terkini di emel anda. Langgan secara percuma.

Terkini

spot_img
spot_img