test
spot_img
spot_img

Apa Fungsi Garisan Pada Setiap Duit Kertas Ni?

spot_img

Pernah tak kita terfikir macam mana orang buta boleh tahu duit yang diberikan pada mereka adalah nilai yang betul? Atau berapakah nilai duit yang dipegang kalau mereka tak mampu untuk melihat?

Sebenarnya pada duit kertas Malaysia terlalu banyak yang boleh kita tahu. Cuma mungkin kita yang tak nak ambil tahu.

Garisan yang ada pada setiap duit kertas ni lah yang membolehkan orang yang buta tahu nilai duit tu.

- Advertisement -

RM 1 – 1 unit garis mendatar
RM 5 – 1 unit menegak
RM 10 – 2 unit mendatar
RM 20 – 2 unit garis menegak
RM 50 – 2 unit berbentuk wajik (Diamond Shape)
RM 100 – 3 unit garis menegak

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

comments

Muat turun applikasi Berita Tular di Apple Store atau Google Play sekarang


Dapatkan informasi terkini di emel anda. Langgan secara percuma.

Terkini

spot_img
spot_img