spot_img
spot_img

5 Cara Mudah Nak Dapat Wifi Laju

Tengah syok layan video kat Youtube, nak like gambar kawan kat Instagram tapi wifi tak laju pula. Pernah tak rasa bengangnya kenapa lah internet kat rumah tak laju kat pejabat laju pula? Penat dah on off router tu tak juga laju. Haaaaa mesti ada silap anda dan kami ada cara bagaimana anda boleh dapatkan balik kelajuan internet tersebut.

Video yang kami kongsikan ini adalah 5 cara mudah untuk dapatkan kelajuan yang sepatutnya. Tapi jika internet anda terlalu lambat untuk lihat video di atas, lakukan 5 cara berikut:

#1. Letakkan router di tempat terbuka

- Advertisement -

#2. Angkat router dari tempah rendah

#3. Pastikan ia jauh daripada barang elektronik lain

#4. Halakan antenna ke arah yang berbeza (jika router anda mempunyai antenna)

- Advertisement -

#5. Cuba tengok semula kelajuan wifi anda.

Sebenarnya perkara penting yang perlu anda tahu adalah router perlu diletakkan di tempat yang terbuka tanpa sebarang halangan atau dinding. Dah, lepas ni jangan kutuk-kutuk, jangan marah-marah pembekal internet anda lagi dah okay?

Kredit Unilad.Co.uk

comments

Terkini

spot_img
spot_img