test
spot_img
spot_img

Takkan Kerana Salena Gomez Kita Nak Berpecah-Azmin Ali

spot_img

IPOH – “Takkan kerana Selena Gomez kita nak berpecah belah,” itu sindiran Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali terhadap perwakilan Pemuda Pas yang mengaitkan isu itu antara sebab tahalluf siyasi perlu ditamatkan antara Pas dan PKR.

Beliau berkata, perbezaan pandangan dalam politik merupakan perkara biasa kerana dalam rumah tangga juga mempunyai perbezaan antara suami dan isteri.

Katanya, parti-parti pembangkang perlu memikirkan isu-isu yang lebih besar terutama melibatkan kerjasama mereka pada PRU14 kerana rakyat sedang memerhati siapa yang akan dipilih nanti.

- Advertisement -

“Ini dalam dua tiga hari ini, saya kena teruk jugak. Tak apalah siapa hentam pun… Marah kerana saya menyokong Selena Gomez. Saya cakap betul, saya tak kenal sangat Selena Gomez ni, Tanya presiden (Datuk Seri Wan Azizah Wan Ismail), presiden kenal saya. Saya kenal lagu-lagu nasyid saja, saya dengar tazkirah saja, penyanyi artis saya tak kenal. Mengapa marah saya?

“Tak apalah… Nak marah, marahlah. Saya tak ambil hati, saya maafkan mana-mana pihak, individu yang marah saya kerana tanggungjawab saya nak jatuhkan Umno dan BN. Sekarang parti-parti politik berpecah kerana apa? Kerana Selena Gomez tak bolehlah tuan-tuan. Kalau saya salah guna kuasa, rasuah, saya zalim maka tolaklah saya,” katanya ketika berucap pada Konvensyen PKR Perak, di sini, hari ini.

Hadir sama menyempurnakan konvensyen tersebut, Presiden PKR, Datuk Seri Wan Azizah Wan Ismail dan beberpa pimpinan tertinggi PKR Pusat dan negeri.

- Advertisement -

Mohamed Azmin berkata, dasar-dasar peduli rakyat yang diperkenalkan kerajaan Selangor perlu dipertahankan oleh pimpinan parti-parti yang menolak BN.

Katanya, Pakatan Harapan dan parti-parti progresif yang lain perlu menunjukkan kesatuan mereka kerana rakyat sedang melihat pengganti kepada BN.

 

Sinar Harian

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

comments

Muat turun applikasi Berita Tular di Apple Store atau Google Play sekarang


Dapatkan informasi terkini di emel anda. Langgan secara percuma.

Terkini

spot_img
spot_img