test
spot_img
spot_img

Hishammudin Ada Peluang Jadi PM

spot_img

Timbalan Presiden Amanah, Salahuddin Ayub mentelah bahawa Najib Razak akan memberikan laluan kepada sepupu beliau iaitu Hishammuddin Tun Hussein yang kini sebagai Menteri dengan Tugas Tugas Khas di Jabatan Perdana Menteri untuk menjadi Perdana Menteri Malaysia yang seterusnya.

Perkara ini bertujuan bagi mengelakkan nasi menjadi bubur sekiranya Najib Razak meneruskan pemerintahan di masa akan datang.

“Sekiranya kita berada di sepatu Najib maka mencari jalan keluar adalah pilihan yang terbaik sebelum nasi bertukar menjadi bubur!

- Advertisement -

“Bagi Najib, isunya sekarang adalah jaminan keselamatan keluarga dan hartanya setelah bersara. Najib tiada pilihan lain melainkan memberikan kepercayaan kepada sepupunya (Datuk Seri) Hishammuddin (Tun Hussein) bagi tujuan tersebut,” katanya dalam kenyataan, hari ini.


Menurutnya, skandal 1MDB yang terpalit pada Najib menyebabkan Najib akan mengambil langkah untuk berundur bagi memberi laluan kepada pimpinan baharu.

“Skandal 1MDB dan MO1 telah menjadi “sumpahan berpuaka” bagi Najib dan Umno. Sumpahan ini telah menghantui setiap inci kehidupan Najib dan jalan keluar yang terbaik adalah memberi laluan kepada kepimpinan baru menerajui Umno dan Barisan Nasional.

- Advertisement -

“Kemungkinan” Najib akan memberi laluan kepada Hishammuddin sebagai PM sebelum PRU ke 14 adalah boleh kita anggap sebagai satu telahan politik yang munasabah. Apa yang penting bagi Umno BN sekarang adalah kelangsungan kuasa. Pakatan Harapan harus bersiap lebih awal dengan penampilan yang menyakinkan, diperkukuh dengan perpaduan mantap keempat-empat parti bersatu di dalamnya,” katanya lagi.

Sinar Harian.

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

comments

Muat turun applikasi Berita Tular di Apple Store atau Google Play sekarang


Dapatkan informasi terkini di emel anda. Langgan secara percuma.

Terkini

spot_img
spot_img