TERKINI
Buletin

Pak Cik Ni Kena Halau Kerana Anaknya Tidak Memakai Tudung Di Masjid

April 12, 2017 8:03 pm – Arman Danial

Tak  tutup aurat haram di mana – mana  pun di khalayak ramai/bukan mahram. Tetapi isu di sini bukan soal haram di masjid tapi soal budi bicara & adab seorang muslim bila menegur. soal tak tutup aurat itu tetap haram.

Sebuah video lelaki ditengking gara – gara menumpang di masjid kerana hujan lebat.

Kejadian : masjid , hospital besar kuala lumpurMemg salah akak, kawasan masjid, kena pakai tudung,.ni pon sbb nk tumpang berteduh sementara nak tggu ujan stop & petir kilat reda,.sementara nk temankan mak mkn nasi,.yelahh dari pagi mak akak xmkn ape2,.sementara nk tggu time melawat adik accident kt wad,.Tiba2, ada seorg hamba Allah, dtg trus sound,." Ni masjid kan? Ni masjid kan? Ko tu xpakai tudung, tlg hormat masjid, so ko bleh kuar skang !"Tp memandangkan mak tgh mkn, so ingt nk tggu la mak abih mkn,.Rupa2nya die dtg lagi, trus sound kali ke2, " kan aku dh kata kan? Ni masjid kan? Ko ni xhormat masjid ke?! Ayah akak trus menyampuk, " lepas isteri sy mkn ni, kami sume akan kua, lgpon, ujan lebat & petir, sy nk berteduh kejap,.( dlm video tu, korang pon nmpk kan, mak akak pon xabih mkn pon lagi )Tgkla cara anak muda berbahasa ngn org tua cmne? Angkat2 tgn cmtu? Klu nk marah akak, marahla akak sorg, tp ngn org tua pon ko punye la tggi sore,,oo siap ckp, " aku polis bantuan sini !"Oo cmni rupanye polis bantuan ye ? org2 sekeliling situ, leraikan & suruh kami semua beredar je dari situ,.org2 situ pon ckp blk kt die,.salah cara ko ni tegur org!Kesian mak abah, ? org main herdik2 je,.alahaiii,.besar sgt ke salah akak? nasibla akak pk memg akak yg salah,so akak diamkan je ,.Disebabkan ujan lebat, petir kilat, terima kasih atas ihsan org ramai bg payung utk mak abah tadi ? dann kami bertiga , kua dlm hujan lebat, akak terpaksa berbasah dlm hujan, sbbnya payung utk mak & abah pakai ??

Posted by Lisza Laressa on 11hb April 2017

comments



Comments

Artikel Secara Terus

Dapatkan berita dan informasi terkini secara terus ke email anda.
jendela
bestride

Bancian

Adakah anda mahukan kabinet menteri Malaysia dirombak kerana prestasi mereka tidak memuaskan rakyat ?

View Results

Loading ... Loading ...
wa

covid
doc24
ebitmart