spot_img
spot_img

Cara Mudah Kumpul Duit Beli Rumah RM200K Bagi Pasangan Yang Ingin Berkahwin

spot_img

Setiap pasangan pastinya mengimpikan untuk memiliki kediaman sendiri. Tetapi faktor kos sara hidup yang tinggi membataskan impian mereka, namun tidak mustahil juga jika mempunyai ilmu yang betul, anda mampu untuk memiliki rumah.

Caranya anda perlu memili modal sebanyak RM275 untuk seorang tetapi lagi baik jika dilakukan bersama dengan pasangan, anda dan pasangan boleh mencapai simpanan sebanyak RM57, 234 dalam masa 6 tahun.

Ikuti perkongsian bermanfaat dari Cik Puan Syafieqah A’lya ini jika anda ingin berkahwin, memiliki rumah dan mungkin mempunyai simpanan duit lebihan.

- Advertisement -

“Pasangan muda yang baru nak berumahtangga dan impikan sebuah rumah untuk mereka berdua di masa akan datang. Boleh Cuba cara ini.

Gaji bersih: RM1,500

1) Lelaki dan perempuan apply ASB financing RM50k dengan bayaran bulanan RM275 dan tempoh pembiayaan maksimum 30 tahun.

- Advertisement -

2) Tahun pertama kekalkan bayaran Selama satu tahun. Apply tambahan sijil kedua ASB financing RM50k, maksimum pembiayaan 30 tahun pada Tahun kedua. Selepas Dividen diumumkan, guna kan Dividen ini untuk pembayaran satu tahun sijil pertama RM50k (rolling Dividen). Guna kan cara ini selama 6 tahun.

3) Pada waktu ini komitmen kamu hanya RM275 untuk sijil kedua ASB financing. Kamu hanya Mengekalkan pembayaran RM275 sebulan selama tempoh 5 tahun untuk sijil kedua.

Selepas 6 tahun untuk sijil pertama dan 5 tahun untuk sijil kedua ASB financing. Stop kedua-Dua loan ni.

Hasilnya:

Sijil pertama
—————
Baki principal: RM 4880
Dividen terakhir: RM 3,625
Jumlah: RM8505✔

Sijil kedua
————
Baki principal: RM 3958
Dividen terkumpul: RM16,154
Jumlah: RM20,112✔

Keseluruhan Kedua-Dua sijil berjumlah RM28,617 (seorang), RM57,234 (Dua orang) ✔

Boleh guna kan duit ini untuk kahwin, Beli sebuah rumah berharga RM200,000 Serta lebihan simpanan cash untuk simpanan Selepas berkahwin

Jangan marah saya letak tempoh 6 tahun untuk beli rumah. Kita tengok hakikat hari ini, ramai orang yang bekerja lebih dari 6 tahun pon masih belum beli rumah.sekurang-kurangnya sebelum mampu beli rumah kita sediakan dahulu payungnya, bukan bocorkan lagi bumbungnya. ?

Moga ia bermanfaat untuk pasangan Muda yang bergaji Bawah RM2,000. Tiada yang mustahil. Selagi Kita punya niat yang baik dan berusaha, in shaa Allah kamu boleh laku kan.

Disclaimer: kiraan Dividen adalah mengikut kiraan 7.25% tahun lepas.

Sekadar perkongsian
Syafieqah alya”

Sumber: Facebook Syafieqah Alyagilahartanah.com

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

comments

Muat turun applikasi Berita Tular di Apple Store atau Google Play sekarang


Dapatkan informasi terkini di emel anda. Langgan secara percuma.

Terkini

spot_img
spot_img